Для пацієнтів з тяжкою формою захворювання на COVID-19 не рекомендовано "Ремдесивір", - європейські лікарі

У Європейському товаристві інтенсивної терапії не рекомендували використовувати препарат "Ремдесивір" для лікування пацієнтів з тяжкою формою COVID-19

Про це заявив голова ESICM Джозеф Кеседжіоглу в інтерв'ю Reuters.

Зазначимо, наразі "Ремдесивір", також відомий під торговою назвою Veklury, є єдиним препаратом у світі, схваленим для лікування пацієнтів з коронавіруом.

Як зазначається, останнє дослідження ефективності препарату Всесвітньої організації охорони здоров’я показало, що він дає слабкий або нульовий ефект. Тепер препарат класифікується як такий, що не слід регулярно використовувати.

Цю рекомендацію розглянуть у науковому дослідженні методів лікування коронавірусу, яке готує ESICM разом із Товариством медицини критичних станів. Публікація дослідження очікується у січні наступного року.

За словами Кеседжіоглу, тому на даний момент "Ремдесивір" не слід застосовувати як звичайне лікування важкохворих на COVID-19, які перебувають у реанімації.

Водночас американська компанія Gilead, яка є розробником препарату, заявила, що впевнена в користі препарату.

"Ми впевнені, що лікарі на передовій визнають клінічну користь Veklury, ґрунтуючись на надійних доказах", — йдеться в заяві.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb