Економіка України ще одного локдауна не переживе, - Радуцький

В Україні можуть ввести повний локдаун у разі, якщо ситуація із захворюваністю COVID-19 дійде до введення протоколу медичного сортування, коли лікарі обиратимуть, кого рятувати, а кого ні

Про це заявив глава парламентського комітету з питань здоров'я нації, нардеп фракції Слуга народу Михайло Радуцький, повідомляє ТСН.

"Повний локдаун можливий, коли, не дай Бог, запрацює протокол сортування. Протокол сортування - локдаун системи охорони здоров'я. І це автоматом локдаун країни, коли лікар повинен буде обирати, кого рятувати, а кого - ні - це катастрофа для усієї країни", - відмітив Радуцький.
 
Він переконаний, що економіка України ще одного локдауна не переживе.
 
"Ми ще одного великого локдауна не переживемо. Мета карантину вихідного дня - не розірвати ланцюг. Розірвати повний ланцюг може тільки повний локдаун. Але карантин вихідного дня може зменшити кількість хворих", - вважає Радуцький.
 
Він додав, що кількість койко-місць в лікарнях - це не найбільша проблема.
 
"У нас найбільша біда - це лікарі і медперсонал. Їх на якомусь етапі навіть за наявності ліжок може просто бракувати, тому що лікарі теж хворіють, вони теж люди. У мене немає упевненості, що карантин вихідного дня однозначно дасть позитивний результат. Тому він і введений тільки на два тижні, щоб подивитися результати", - сказав він.