Ми не можемо обмежувати роботу церков під час карантину вихідного дня, - Немчінов

Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що влада не може обмежувати роботу церков та храмів без запровадження правового режиму надзвичайного стану

Про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає "УНІАН".

"Насправді всі масові заходи регулюються обмеженнями їх проведення в певній кількості та з дотриманням соціальної дистанції. У даному випадку, якщо ми говоримо про масові заходи релігійного культу, то вони гарантуються нам Конституцією і ми не можемо їх обмежувати без запровадження надзвичайного стану", - сказав Немчінов.

Також він відзначив, що всі заходи, які стосуються галузей громадського харчування і побутового обслуговування покладені на Держспоживслужбу.

"Якщо ми говоримо про релігійні організації - то адмінпротоколи (у разі порушення встановлених протиепідемічних норм - УНІАН) має складати Нацполіція, але був достатньо хороший діалог Мінкульту з Всеукраїнської радою церков, де керівники всіх релігійних організацій взяли на себе зобов’язання по дотриманню карантинних обмежень", - додав міністр.

  • Нагадаємо,  14 листопада на всій території України запроваджується карантин вихідного дня, який діятиме до 30 листопада.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb