Нехтування правилами карантину вже за місяць може призвести до 100% заповненості лікарняних ліжок, - Степанов

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що нехтування запровадженими в країні протиепідемічними правилами безпеки вже за місяць призведе до того, що лікарняні ліжка будуть повністю заповнені і медзаклади не зможуть приймати хворих

Про це передає пресслужба МОЗ.

"Якщо ми не будемо дотримуватись правил, то вже за місяць можемо отримати 100-відсоткову заповненість ліжок. Що буде далі? Лікарні не зможуть приймати хворих. І в такому разі не буде надана допомога саме в умовах стаціонару людям, які потребують кисню, які інколи потребують підключення до апаратів ШВЛ, які потребують висококваліфікованої медичної допомоги", - наголосив Степанов.

Читайте також: Карантин вихідного дня: Степанов назвав заклади, яким дозволять працювати

Міністр зазначив, що найефективнішим методом у боротьбі з COVID-19 вважається повний жорсткий карантин. Однак, за розрахунками Мінфіну та Мінекономіки, такий крок зруйнує вітчизняну економіку. Тому уряд за ініціативою МОЗ прийняв рішення запровадити карантин вихідного дня.

"Ми вимушені знаходити баланс, тобто ті заходи, які якнайменше вдарять по економіці, особливо по малому та середньому бізнесу", - додав він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb