"Не працюватимуть підприємці - не буде за що утримувати лікарні": у Черкасах не впроваджуватимуть карантин вихідного дня

Влада Черкас вирішила не впроваджувати карантин вихідного дня

Про це йдеться на сайті Черкаської міськради.

"Підприємництво – це опора місцевого самоврядування. Адже саме бізнес сплачує податки до бюджету, з яких потім утримують лікарні та інші бюджетні установи. Саме бізнес підтримав Черкаси під час першої хвилі коронавірусу, створивши антиковідний фонд і наповнюючи його. Ми просимо просто дати нам можливість працювати. Епідемія COVID-19 триватиме ще довго, і всім нам потрібно навчитися жити у цих умовах", - зазначив підприємець, депутат Черкаської міської ради Роман Діскант.

Головний медик Черкас Всеволод Кульчиковський зауважив, що запровадження карантину вихідного дня є недієвим з протиепідемічної точки зору.

"Якщо не будуть працювати підприємці, не буде за що утримувати лікарні", - додав заступник міського голови Ігор Волошин.

З присутніми на зв'язок по Skype вийшов міський голова Анатолій Бондаренко, який перебуває на лікарняному.

"Під час першої хвилі карантину місто Черкаси недоотримало 170 млн.грн. до бюджету. При цьому ми виділили 104 млн.грн. лікарням на боротьбу з коронавірусом. Натомість від Уряду ми не отримали ніякої підтримки. Із запровадженням чергових обмежень місто може просто зупинитися", - зазначив міський голова.

Тож рішення про не запровадження у Черкасах карантину вихідного дня спочатку ухвалила комісія ТЕБ і НС, а потім його затвердив виконавчий комітет.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb