Україні потрібен закон про ринок таксі, який би забороняв понаднормову роботу за кермом, - Геращенко про смертельну ДТП у Києві

За словами заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенко, Україні потрібен закон про ринок таксі, який би забороняв понаднормову роботу за кермом

Про це Геращенко написав у Facebook.

"В Україні десятиліттями блокується прийняття закону, який регулюватиме роботу ринку послуг таксі. Закону, який у тому числі встановлював би норми часу роботи водія комерційного автотранспорту і жорстку заборону на понаднормову роботу за кермом", - написав Геращенко.

Заступник міністра нагадав, що 13 вересня о 8 ранку автомобіль зі знаками служби таксі Uber, водій якого втратив керування, наїхав на зупинку громадського транспорту і збив трьох пішоходів, двоє з яких померли у лікарні від отриманих травм.

"За попередніми даними, це стало результатом того, що водій у гонитві за заробітком перепрацьовував за кермом і просто заснув", - підкреслив Геращенко.

У зв'язку із цим він закликав народних депутатів ухвалити закон про регулювання ринку таксі.

"Шановні народні депутати від усіх фракцій і депутатських груп, давайте у вашому скликанні ухвалимо такий закон і введемо жорсткий контроль за часом роботи водіїв як таксі, так і автобусів, а також вантажного та спеціального автотранспорту. Інакше на місці двох загиблих сьогодні зранку пішоходів може бути будь-яка інша людина, яка може виявитися вашим близьким чи рідним", - закликав Геращенко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb