Апеляційний суд керується стратегіями тієї сторони, яку ми вважаємо, що вигнали з України, - адвокат про скасування заочного арешту Януковича

Адвокат родин загиблих "Небесної Сотні" Віталій Титич заявив, що Печерський та апеляційний суди у своїх рішеннях керуються не логікою права

Про це він заявив в етері програми "Великий ефір Василя Зими", передає Еспресо.TV.

"Якщо слідувати Кримінально процесуальному кодексу, то вони (судді – ред.) посилаються на суттєві порушення процесуального закону. Які саме такі порушення вони побачили в Печерського суду, який виніс цю ухвалу про застосування запобіжного заходу до Януковича за його відсутності, це буде зрозуміло з повного тексту рішення", - зауважив Титич.

За його словами, юрист чи адвокат не може говорити про перспективи рішення щодо скасування заочного арешту Віктора Януковича, адже "це питання політичне".

"Наші суди, скажімо, Печерський, апеляційний не керуються логікою права. Вони керуються ситуативно-політичною суспільною ситуацією, яка є, і тими стратегіями, які є у тієї сторони. Тому що абсолютно і Печерським, і апеляційним судом зараз кримінальною палатою керують ті особи, яких ми вважаємо, що Революція Гідності вигнала з України. На жаль, це не так", - наголосив Титич.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb