Керівник Одеського припортового заводу блокує через суд своє звільнення

Звільнений постановою Кабінету міністрів в. о. голови Одеського припортового заводу (ОПЗ) Микола Синиця оскаржив своє звільнення в Овідіопольському районному суді Одеської області

Про це звільнений постановою Кабінету міністрів від 11 листопада голова Одеського припортового заводу Микола Синиця написав у Facebook.

"Перебуваючи вже два тижні на самоізоляції через коронавірус, я з великим подивом дізнався зі ЗМІ, що Фонд державного майна України призначив виконуючим обов'язки голови правління АТ "Одеський припортовий завод" замість мене іншу людину", - написав Синиця.

За його словами, своє рішення Фонд держмайна мотивував недоліками, які ніби-то виявив позаплановий внутрішній аудит ОПЗ.

"При цьому ані я особисто, ані посадові особи ОПЗ не бачили результати цього аудиту. Більше того, сам аудит проводився всупереч всім нормам та діючим законодавчим актам України. А аудитори були присутні на підприємстві (і це зафіксовано документально) лише один день, за який навряд чи могли ознайомитися з документами загальним обсягом понад 1 000 аркушів", - пояснив Синиця.

У зв'язку із цим посадовець звернувся в Овідіопольський районний суд Одеської області. Дослідивши ситуацію, суд виніс ухвалу, якою заборонив змінювати керівництво "Одеського припортового заводу".

"Таким чином станом на сьогодні я залишаюся в. о. голови правління - директора АТ "ОПЗ", - підкреслив Синиця.

Синиця також зауважив, що "не тримається за посаду", натомість виконує завдання президента України Володимира Зеленського - розвивати підприємство та підвищувати його інвестиційну привабливість.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb