Локдаун вихідного дня: Шмигаль пообіцяв підтримку малим підприємцям з дітьми, кредитні канікули та страхування медиків

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у зв'язку із введенням карантину вихідного дня пообіцяв підтримку малим підприємцям з дітьми, кредитні канікули та удосконалення страхування медичних працівників

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

"Ми відновлюємо підтримку для малих підприємців з дітьми, програму з часткового безробіття, коли компенсується частина зарплати робітника. Також будуть діяти "кредитні канікули" для бізнесу в рамках програми "5-7-9", визнання карантину вихідного дня форс-мажором, що допоможе бізнесу в питанні оренди та виконанні інших зобов'язань", - цитує пресслуужба слова Шмигаля.

За словами прем'єра, вже проведено низку зустрічей з бізнесом, який був обмежений у роботі через карантин вихідного дня. Шмигаль зауважив, що у наступні декілька днів така робота буде посилена, зустрічі відбудуться з представниками кожної галузі.

Крім того, у пресслужбі додали, що уряд активно працює над удосконаленням програм зі страхування медичних працівників. 

Так, за словами міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, медичний працівник, який бореться з COVID-19, прирівняний до військовослужбовця, і нині, крім виплат у разі непрацездатності чи смерті, у різних регіонах відпрацьовуються програми допомоги у разі хвороби.

У свою чергу, заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко додав, що після наказу президента України Володимира Зеленського ретельно опрацювати питання розробки страхових програм, робота активізувалася, і деякі області вже застрахували 60-70% лікарів, зокрема Харківська, Житомирська, Чернівецька та Волинська.