Поліція відкрила провадження проти міськвиконкому Івано-Франківська через порушення "карантину вихідного дня"

У поліції Прикарпаття відкрили кримінальну справу на міськвиконкому облцентру за статтею про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

"Правоохоронцями розпочато одне кримінальні провадження за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєннямКримінального кодексу України щодо рішення виконавчого комітету, згідно якого суботи та неділі до 30 листопада цього року є робочими днями на території Франківської ОТГ. Таке рішення виконкому суперечить постанові №641 (КМУ опублікував постанову, якою скасовується адаптивний карантин та вводиться локдаун вихідного) і тим самим порушує правила та норми щодо запобігання епідемічних й інших інфекційних хвороб", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Раді зареєстрували постанову щодо скасування "карантину вихідного дня"

Водночас у поліції розповіли, що протягом суботи та неділі в області працювали 96 рейдових груп.

Вони провели 410 рейдів та перевірили більше тисячі закладів харчування, торгівлі, розважальних установ, а також перевізників. 

"Поліцейськими складено 32 протоколи за ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення (26 на суб’єктів господарювання, 1 на перевізника, 5 на фізичних осіб за перебування без масок). Їм загрожує покарання у вигляді штрафу від 34 до 170 тисяч гривень", - додали правоохоронці.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо