Порушення на виборах у Краматорську та Українці могли вплинути на результат виборів, - КВУ

За словами голови комітету виборців України Олексія Кошеля, на виборах до Краматорської міськради та ОТГ Українки були спроби підкупу виборців

Про це заявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель на прес-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Вибори проходили в семи місцевих громадах. У п'яти з семи громад були зафіксовані типові порушення виборчого законодавства, які не мали істотного впливу на результат волевиявлення", - зазначив Кошель.

Читайте також: У місті Українка на Київщині призначили перевибори: кандидати від "слуг" та "ЄС" набрали однакову кількість голосів

Серед типових порушень він назвав помилки виборчих комісій, факти перешкоджання роботі спостерігачів, факти незаконної агітації.

Читайте також: У Краматорську незаконно обмежено працю спостерігачів

"У той же час, в двох громадах з семи було зафіксовано використання технологій, яке може мати істотні вплив на результати волевиявлення. Це громада міста Краматорськ та громада міста Українка Київської області", - додав очільник КВУ.

Читайте також: Під Краматорськом автобус виборчої комісії обстріляли пейнтбольними кулями

Так, в Краматорську спостерігачі КВУ зафіксували п'ять фактів, які можуть свідчити про підкуп виборців - фотографування бюлетенів і звіт перед невідомими особами про зроблений вибір.

Також технології підкупу і так званих каруселей зафіксовані в Українці.

«Таким чином, ми вважаємо, що в двох громадах з семи, в Краматорську і Українці мали місце технології підкупу, які можуть мати істотний вплив на результати волевиявлення», - підкреслив Кошель.

Зазначимо, у місті Краматорську на одній з дільниць станом на 12 годину дня, коли пройшла третина часу, відведена згідно з законом на вибори, проголосував лише один виборець.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо