Судовий розгляд справи про згвалтування в Кагарлику може тривати 3-5 років, - Калинчук

Більше ніяких слідчих дій у справі згвалтування в Кагарлику не передбачається. Але судовий процес може тривати 3-5 років, заявила адвокат потерпілої Анна Калинчук в етері програми “Великий ефір Василя Зими” на телеканалі “Еспресо”

“Досудове розслідування у справі тривало менше чим 6 місяців. Проте, було проведено низку експертиз різного характеру та допитано широке коло осіб. Зараз же справа знаходиться на стадії ознайомлення з матеріали. Адже ДБР вже відкрили матеріали для захисників фігурантів справи. Водночас  адвокати повинні відкрити свої матеріали стороні обвинувачення, а тим часом прокурор готує письмовий обвинувальний акт для 5 осіб, який буде переданий до суду і відповідно після цього буде призначено судовий розгляд” - прокоментувала адвокат

Правозахисниця потерпілої також додала, що не може точно вказати скільки часу триватиме судовий розгляд.

“Спочатку суддя має декілька днів на ознайомлення з матеріалами справи. Далі все залежатиме від інтенсивності призначення судових засідань та добросовісності поведінки всіх учасників провадження. Захисники підозрюваних, наприклад, можуть заявляти необгрунтовані клопотання. Тому не можна визначити скільки часу триватиме судовий розгляд. Адже існує безліч факторів, які впливають на тривалість судового засідання у цій справі. Це може тривати як і 5 днів, так і 3-5 років”, - пояснила Анна Калинчук.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb