Лікар пояснив, чому заборонив проведення матчу Швейцарія - Україна

Лікар кантону Люцерн Роджер Харстолл заборонив проведення матчу Швейцарія - Україна через те, що футболісти з негативними результатами тесту можуть бути хворі на коронавірус

Про це повідомляє Blick.

За словами Роджера Харстолла, результати тестів на коронавірус можуть бути хибними, бо якщо людина захворіла нещодавно, то вірус ще не поширився настільки, щоб результат тесту був позитивним.

"Ми виходимо з того, захисна концепція УЄФА була дотримана при проведенні тестів. Але я не можу це перевірити. Не виключено, що є люди з негативним тестом, які несуть в собі коронавірус, але оскільки отримали його нещодавно - вірус ще не поширився так сильно і тест показує хибний результат. Вся команда України зараз на карантині і не може зіграти зі Швейцарією. Їм заборонено виступати в Люцерні. Такий порядок. Я наполягаю на цьому рішенні на 100%. Звичайно, я б вважав за краще, щоб матч відбувся, а Швейцарія могла взяти три очки. Я говорю як приватна особа, але як кантонскій лікар скажу, що в таких обставинах це неможливо", - пояснив Роджер Харстолл.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb