Локдаун вихідного дня: Глава НБУ радить банкам закривати незавантажені відділення, а клієнтам - використовувати онлайн-банкінг

Глава Національного банку України Кирило Шевченко радить банкам закривати незавантажені відділення, а клієнтам - не відвідувати відділення без крайньої потреби та користуватися онлайн-банкінгом

Про це Шевченко написав на своїй сторінці у Facebook.

"Національний банк України не запроваджував жодних обмежень на роботу фінансових установ чи проведення ними операцій. Ви можете без ускладнень отримати кошти з депозитів, обміняти валюту, зняти готівку у банкоматі", - написав Шевченко.

Він додав, що чергові відділення банків, які зазвичай працюють у вихідні дні, продовжували свою роботу та надавали громадянам можливість користуватися банківськими послугами.

У той же час, Шевченко закликав дотримуватися необхідних заходів безпеки у всіх банківських відділеннях. Зокрема, приймати відвідувачів лише у захисних масках, дотримуватися належної дистанції та проводити дезінфекцію.

Крім того, глава НБУ порадив банкам закривати ті відділення, які не є завантаженими чи знаходяться у великих торгових центрах і будівлях, які закриті під час карантину. 

"По-третє, радимо громадянам не відвідувати відділення без крайньої потреби та обирати онлайн канали обслуговування", - зауважив Шевченко.

Він підкреслив, що наразі фінансові установи мають достатньо розвинуті цифрові сервіси, і можуть надавати послуги клієнтам в режимі онлайн. Так, за його словами, онлайн можна оплатити комунальні платежі, застрахувати майно чи купити валюту.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb