Нардеп від “Слуги народу”: Ми відтермінуємо РРО, просто треба напрацювати компромісний законопроєкт

Верховна Рада відтермінує запровадження РРО (реєстраторів розрахункових операцій), для цього треба розробити комплексний і компромісний проєкт закону

Про це заявив Василь Мокан, нардеп від “Слуги народу”, в ефірі програми “Великий ефір Василя Зими” на телеканалі “Еспресо”.

“Зараз є дві крайності: або скасувати повністю РРО, або максимальна фіскалізація. Треба напрацювати компромісний варіант, і я запевняю, що у нас всередині фракції зараз активні дискусії, що треба в обов’язковому порядку відтермінувати введення РРО для тих представників малого бізнесу, для яких це можна зробити, не рухаючи ризикові групи”, — сказав нардеп.

Він висловив переконання, що законопроєкт, який сьогодні не набрав необхідної кількості голосів для ухвалення (226), “не здатний був об’єднати ні зал, ні підприємців”.

Нардеп запевнив: “Ми все одно підемо на відтермінування РРО.

Нагадаємо, з 1 серпня почався перший етап запровадження програмних касових апаратів. Відтоді бізнес за бажанням може користуватися спеціальним додатком - так званим "РРО в смартфоні".

З початку наступного року використання РРО для певних видів діяльності ІІ-IV груп фізичних осіб-підприємців мало стати обов'язковим.

З 1 квітня 2021 року мав початися третій етап – РРО (традиційний або програмний) стане обов'язковим для фізичних осіб-підприємців, які є платниками єдиного податку ІІ-IV груп незалежно від видів діяльності.

Верховна Рада 17 листопада вдруге провалила голосування за проєкт закону про відтермінування впровадження касових апаратів для ФОП.