Під Радою сталися сутички між мітингувальниками та поліцією через неухвалені законопроєкти

Під будівлею Верховної Ради 17 листопада сталися сутички між мітингувальниками та поліцією

Про це повідомила кореспондентка Еспресо Валерія Пашко.

"Після того, як люди дізналися, що ті законопроєкти, яких вони вимагали ухвалити – не ухвалені, вони вирішили прорватися повз огорожу, яка розташована навколо будівлі парламенту. Правоохоронці не пропускали людей до будівлі і через це сталися сутички. Наразі поліції, приблизно вдвічі менше, ніж мітингувальників, але їх близько кілька сотень", - сказала журналістка.

Парламент мав ухвалити законопроєкт про відтермінування введення обов’язкових касових апаратів для другої - четвертої груп оподаткування. Але лише 17 нардепів підтримали цей законопроєкт.

"Хоча це був навіть не той законопроєкт, якого вимагали ФОПівці під Радою 17 листопада з самого ранку. Тому що деякі галузі за цим законопроєктом, який був на порядку денному, все одно повинні мати касові апарати. І саме через те, що касові апарати скасують, але не для всіх - ФОПівці виступали проти цього законопроєкту", - зазначила кореспондентка.

Крім того під Радою мітингувальники хотіли скасування карантину вихідного дня. Така постанова була на порядку денному, однак за неї проголосували 149 нардепів. Також мітингуючі вимагали відставки голови фінансового комітету.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb