"Демарш мерів – це протест людей": Гройсман про заяви проти карантину вихідного дня

Колишній прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що протест мерів щодо введення карантину вихідного в містах, це в першу чергу "демарш народу"

Про це він заявив в ефірі програми "Вердикт із Сергієм Руденком" на Еспресо.TV.

За його словами, головна проблема України - це не тільки коронавірус.

"Наша головна проблема – це некомпетентність і нездатність уряду і прем’єра в такий складний час утримати цю ситуацію. Демарш мерів – це ж не тільки демарш мерів, це демарш людей. Подивіться, що вчора-позавчора перекривають підприємці дороги і кажуть: "Дайте нам працювати, бо нам немає за що жити". Тим більше подивіться, 11 (листопада – ред.) прийняли рішення, 12-го (листопада – ред.) опублікували, а 14 (листопада – ред.) всі мають зачинитися. Це безглузді рішення", - наголосив Гройсман.

Читайте також: Низка міст України відмовляються запроваджувати карантин вихідного дня. ПЕРЕЛІК

Він зауважив, що рішення щодо введення карантину вихідного дня повинно було напрацьовуватися з мерами, підприємцями та лікарями.

"Я вважаю, що будь-яке рішення, по-перше, мало бути напрацьоване з мерами. Мери – це партнери, а не вороги. Підприємцями – обов’язково. З лікарями, епідеміологами, які можуть визначити, які сценарії і т.д. Але, взагалі, я прихильник того, щоб у нас був розроблений чіткий план, сценарій. У такому сценарії – ми приймаємо такий набір рішень. У такому сценарії – інший", - зазначив Гройсман.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb