Twitter призначив хакера "Маджа" головою служби безпеки

16 листопада Петер Затко, відомий як "Мадж", очолив службу безпеки Twitter

Про це повідомляє Reuters.

Twitter надав "Маджу" широкі повноваження щодо управлінням головними функціями безпеки. Спочатку хакер витратить від 45 до 60 днів на перевірку. Петер Затко заявив журналістам, що вивчить інформаційну безпеку компанії, цілісність сайту, фізичну безпеку, цілісність платформи, а також інжиніринг медіагіганта.

Довідка: Останні роки Затко курував безпеку системи електронних платежів Stripe. До цього він працював над спеціальними проєктами в Google і курував видачу грантів для проєктів з кібербезпеки в Агентстві перспективних досліджень і проєктів в області оборони (DARPA) Пентагону. Кар’єра Затко почалася у 1990-х, коли від одночасно виконував секретну роботу для державного підрядника і був одним з лідерів Cult of the Dead Cow (хакерської групи, яка відома тим, що випускає хакерські інструменти для Windows).

"Я не знаю, чи зможе хтось коли-небудь розв'язати проблему безпеки Twitter, але він був би першим у моєму списку", прокоментував призначення "Маджа" Ден Кауфман - його бос у DARPA, який зараз працює в Google.

Нагадаэмо, вылтку цього року троє хакерів зуміли зламати понад сотню акаунтів у Twitter: серед жертв зламників - Барак Обама, Ілон Маск, Біл Гейтс, Каньє Вест, Джо Байден, Джеф Безос.

Тоді хакери від імені знаменитостей закликали переводити їм кошти в криптовалюті на вказаний рахунок і обіцяли повернути суму в подвійному розмірі. Таким чином вони отримали понад $100 тис.

Читайте також: Хакер із п'ятої спроби зламав Twitter Трампа

Зловмисниками виявилось троє юнаків 17, 19 та 22 років. Підозрюваних затримали. 17-річного Грема Кларка назвали лідером злочинного угруповання, яке зламало Twitter-акаунти. Його судитимуть як дорослого за 30 звинуваченнями -  це дозволяють закони штату Флорида.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо