У Сімферополі окупанти обмежили постачання води громадянам до 4 годин на добу

З 17 листопада через критичну ситуацію із наповненістю водосховищ окупаційна влада скоротила подачу води до столиці півострову

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

З вівторка, 17 листопада, жителі Сімферополя зможуть користуватися водою тільки чотири години на добу: з вівторка до четверга – з 6:00 до 8:00 і з 18:00 до 20:00, а з п’ятниці до неділі – з 18:00 до 22:00. 

Зазначимо, раніше воду до будинків у Сімферополі подавали по три години зранку та по три ввечері.

Читайте також: Військові бази та нове населення: у Зеленського пояснили, чому бракує води в окупованому Криму

Ситуація з питною водою в Криму різко погіршилася на початку 2020 року, коли через відсутність опадів на півострові обміліли багато водойм, а запас води у водосховищах критично знизився. У Сімферополі та передмістях з метою економії воду відключали в робочий час і ночами, погодинний графік подачі ввели в курортних містах Алушта і Партеніт, у Севастополі через дефіцит питної води оголосили "режим підвищеної готовності". За прогнозами вчених, посуха в Криму може тривати і в 2021 році.

Читайте також: Україна у жодному випадку не повинна подавати воду до окупованого Криму, - генерал-лейтенант ЗС США Ходжес

Нагадаємо, до російської окупації Криму близько 85% потреб місцевих жителів у прісній воді забезпечував Північно-Кримський канал, куди вода потрапляла з Дніпра. Після окупації півострова Україна канал перекрила. 

Російські окупанти з 2014 року обіцяють вирішити проблему з водопостачанням у Криму. Для цього збиралися виділити десятки мільярдів рублів із федерального бюджету, однак заплановані водосховища досі не побудовані. У жовтні уряд Росії представив черговий "комплексний план" забезпечення водопостачання Криму, вартість якого оцінена в 48 мільярдів рублів.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо