Влада Ужгорода звільнила від сплати єдиного податку підприємців, яким постанова уряду забороняє працювати

Міськрада Ужгороду звільнила бізнес, діяльність якого зупинена урядом під час карантину, від сплати єдиного і земельного податку та плати за оренду комунального майна у грудні 2020 року

Про це повідомив чинний мер Ужгорода Богдан Андріїв у Facebook.

"Сьогодні на позачерговій сесії міськради прийняли рішення, яким на грудень звільняємо підприємців І та ІІ груп платників, котрим постановою уряду заборонено працювати, від сплати єдиного податку", - розповів мер.

Читайте також: Заступник глави МОЗ закликала підприємців "знайти додаткові види доходу" на час карантину

Андріїв зазначив, що на грудень 2020 року в Ужгороді вирішили звільнити малий та середній бізнес, діяльність якого зупинена постановою Кабміну, і від сплати земельного податку та за оренду комунального майна.

"До кінця карантину відновили дію рішення міськради – про звільнення від сплати за комунальне майно для літніх терас кафе та ресторанів. Сподіваюся, ці рішення допоможуть нашим підприємцям "утриматися на плаву" в ці нелегкі для всього світу місяці пандемії", - зауважив Богдан Андріїв.

Читайте також: У Києві під Радою підприємці не пускали нардепів на роботу - силовики розштовхали активістів, щоб зробити прохід

"Це – питання, які у компетенції міської ради. Крім того, прийняли також звернення до кабінету міністрів України, щоб розглянули можливість звільнити цю категорію підприємців від сплати єдиного соціального внеску – як за себе, так і за найманих працівників, а також продовжити дію постанови Кабміну щодо призначення та виплати допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям І та ІІ групи платників єдиного податку", - додав мер.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо