Джапарова запросила партнерів з ЄС долучитися до роботи Кримської платформи

У вівторок, 17 листопада, перша заступниця міністра Еміне Джапарова взяла участь у зустрічі з послами держав-членів ЄС, організованій Представництвом ЄС в Україні

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

"Перша заступниця міністра поінформувала партнерів про актуальну ситуацію в тимчасово окупованому Росією Криму. Вона відзначила, що найбільш гострими проблемами є, зокрема, порушення прав людини, норм міжнародного гуманітарного права, згортання свободи слова та релігійних свобод, расова дискримінація, мілітаризація, загрози свободі судноплавства в Чорному та Азовському морях, а також безпекові виклики більш широкому регіону Середземномор’я і Близького Сходу", - йдеться у повідомленні.

Також Джапарова подякувала ЄС за послідовну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, у тому числі шляхом запровадження антиросійських санкцій, і закликала посилити їх у відповідь на масові порушення прав людини у тимчасово окупованому Криму та проведення Росією незаконних "місцевих виборів" на півострові.

Крім того, Джапарова запросила партнерів із ЄС долучитися до роботи Кримської платформи.

"Перша заступниця міністра представила партнерам деталі цієї концепції та запросила їх держави приєднатись до її діяльності. Вона також запросила держави-члени ЄС взяти участь в установчому саміті Кримської платформи, проведення якого заплановане на перше півріччя 2021 року", - повідомили в МЗС.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb