НБУ вводить в обіг пам'ятну монету "Збройні сили України" з 19 листопада

Національний банк України з 19 листопада вводить в обіг пам'ятну монету "Державна прикордонна служба" із серії "Збройні сили України"

Про це повідомила пресслужба НБУ.

"Присвячена правоохоронному органу спеціального призначення, на який покладаються завдання щодо забезпечення недоторканності державного кордону та охорони суверенних прав України в її прилеглій та виключній (морській) зоні. Одним  обов’язків Державної прикордонної служби України є участь у взаємодії зі Збройними Силами України та іншими військовими формуваннями у відбитті вторгнення або нападу на територію України збройних сил іншої держави або групи держав", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що монета матиме номінал 10 гривень та виготовлена зі сплаву на основі цинку, гурт - рифлений. Фактичний тираж монети складатиме 1 млн шт.

У пресслужбі зазначили, що на аверсі монети угорі розміщено малий Державний герб України, під яким напис УКРАЇНА; у центрі - емблема Державної прикордонної служби України, унизу написи 10/гривень/2020; стилізовані лаврова (праворуч) та калинова (ліворуч) гілки. Логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України розміщено внизу ліворуч.

На реверсі монети зверху розміщено написи Державна/Прикордонна/Служба України, під якими - обрис карти України, унизу - символічний прикордонний стовп, праворуч і ліворуч - композиції, що символізують діяльність Державної прикордонної служби в повітрі, на суші і на морі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb