Влада Білорусі оприлюднила запис телефонної розмови з матір'ю забитого до смерті силовиками Романа Бондаренка

У Білорусі генпрокуратура країни, щоб довести свою правоту пред'явила запис розмови з матір'ю забитого на смерть силовиками Романа Бондаренка

Відповідний запис розмови з матір'ю вбитого оприлюднила Генпрокуратура РБ, передає Euroradio. 

16 листопада двоюрідна сестра загиблого Бондаренка Ольга Кучеренко говорила порталу TUT.BY, що тіло її брата поки не віддають рідним.

"Мама Романа сьогодні двічі приїжджала в Генеральну прокуратуру. В 9 ранку черговий сказав приїжджати в 11.00, потім сказали чекати відповіді і звертатися пізніше", - говорила тоді Кучеренко.

Тим часом в прокуратурі наполягають, що вранці 16 листопада матері загиблого повідомили "про направлення і наявність в Держкомітеті судових експертиз дозволу на видачу тіла сина. Більш того, там заявили, що представники генпрокуратури та держкомітету неодноразово пропонували забрати тіло сина і допомогти в організації похорону.

"До теперішнього часу родичі померлого ухиляються забрати тіло Романа Бондаренка", - йдеться в повідомленні Генпрокуратури.

Читайте також: "Ми не пробачимо". Білоруси збираються на Марш пам'яті Романа Бондаренка

На підтвердження своєї версії, прес-служба відомства, виклала нібито запис телефонної розмови імовірно матері Романа Бондаренка з представником комітету судових експертиз.

"У нас все готово", - говорить чоловічий голос. Жіночий посилається на втому і обіцяє передзвонити.

"Я бачила цю заяву, але поки не готова відповісти на питання. Мені останнім часом з експертизи дзвонять велику кількість разів, я не знаю, про який конретно дзвінок йдеться", - сказала Єврорадіо мати Романа Бондаренко.

За її словами, в даний час тіло загиблого хлопця знаходиться в морзі на Долгіновському тракті, 160а.

Роман Бондаренко вийшов увечері 11 листопада під двір на "Площі змін", щоб перешкодити приїжджим зрізати біло-червоно-білі стрічки. Після словесної перепалки на нього напав один з приїжджих чоловіків, Бондаренко забрали в мікроавтобус. У лікарню в непритомному стані його доставили з міліції. На наступний день він помер.

Нагадаємо,у неділю 15 листопада на "Площі змін" спецпризначенці МВС Білорусі у захисних шоломах, бронежилетах та інших захисних обладунках штурмували розташований у Мінську народний меморіал пам'яті Романа Бондаренка, де перед цим було встановлено перші за понад три місяці протестів революційні намети