Збірна України висловила готовність зіграти проти Швейцарії 18 листопада

Збірна України висловила готовність зіграти матч Ліги націй зі Швейцарією 18 листопада складом, який відправили на карантин у Люцерні через випадки коронавірусу в команді

Про це повідомляє офіційний сайт Української асоціації футболу.

В УАФ зазначили, що позиція української сторони щодо скасованого матчу Ліги націй- залишається незмінною: національна збірна готова до поєдинку в тому складі, який зараз перебуває у Швейцарії.

"Ми докладаємо всіх необхідних зусиль для того, щоб гра відбулася 18 листопада. Позиція УАФ базується на чіткому переконанні в тому, що гравці й персонал збірної, які отримали негативні результати тестів на COVID-19, мають право брати участь у матчі відповідно до протоколу УЄФА про повернення до гри. У списку збірної для участі в поєдинку є більше 13-х гравців. Тому ми просимо УЄФА сприяти отриманню від місцевої влади у Швейцарії рішення про звільнення протестованих гравців від карантину й дозволу на їхню участь у матчі", - заявили в УАФ.

В УАФ зазначили, що зробили все можливе, щоб, відповідно до пропозиції УЄФА, сформувати повністю новий склад команди до вечора 18 листопада.

"Але УАФ вважає це неможливим з об’єктивних, незалежних від неї причин. Зокрема, це той факт, що молодіжна збірна U-21, гравці якої могли б скласти основу нової команди, 17 листопада ввечері зіграла поєдинок відбору Євро-2021. Якщо УЄФА зробить виняток й дозволить цим футболістам узяти участь у більш ніж одному матчі протягом 48-ми годин, УАФ докладе необхідних зусиль для організації їхньої поїздки до Швейцарії та участі у грі. Ця команда — єдиний можливий варіант, тому що юнацькі збірні не збиралися через рішення УЄФА про перенесення всіх матчів, окрім ігор U-21. Інші гравці, яких теоретично можна було б викликати до головної команди, перебувають у різних містах або за кордоном", - наголосили в УАФ.

В УАФ пропонують відкласти матч на термін, достатній для того, щоб сформувати нову збірну, як це передбачено регламентом УЄФА.

"Позиція УАФ полягає в тому, що результат цього поєдинку має визначитися саме на футбольному полі й відповідно до принципів Fair Play. Також підкреслюємо той факт, що можливість організації матчу в рамках діючого міжнародного вікна залежить виключно від позиції УЄФА в цьому питанні", - підкреслили в УЄФА.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb