Лукашенко користується методами Гітлера: Hockey Sverige про ЧС-2021 з хокею в Білорусі

Шведське видання Hockey Sverige звинуватило самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка у використанні чемпіонату світу з хокею заради відбілювання репутації свого режим за прикладом Адольфа Гітлера

Про це йдеться у матеріалі оглядача Монса Карлссона на Hockey Sverige.

На його думку, Олександр Лукашенко, проводячи чемпіона світу з хокею у Мінську, переслідує ті ж цілі, що й Адольф Гітлер, який отримав у 1936 році Олімпіаду в Берліні.

"Спортивна прання" - це старий прийом, коли спортивний захід використовується для зміцнення репутації або бренду в усьому світі. Тут немає нічого нового. Адольф Гітлер вже робив таке на берлінській Олімпіаді 84 роки тому. Аргументи на користь проведення ЧС-2021 Білорусі - все та ж стара нісенітниця", - переконаний Карлссон.

Він закликав європейські федерації підтримати бойкот чемпіонату світу з хокею, який має відбутися у травні 2021 року в Мінську.

"У хокеї зараз своє "спортивне прання". Коли весь хокейний світ закрився через пандемію, в Білорусі продовжували грати як ні в чому не бувало. Лукашенко сказав, що спорт і особливо хокей - найкращі ліки від вірусу. Але спорт, і особливо хокей - найкращі ліки і від постійно негативного іміджу, який існує у нього і його країни. Зрозумілі причини, за якими ФІФА, Міжнародна федерація хокею та інші проводять змагання в Білорусі, Росії, Катарі та інших сумнівних країнах, - вони гарантують неймовірні умови, а спорт розширює свою аудиторію", - пояснив Карлссон.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb