Направив звернення до Разумкова: Зеленський відповів на петицію щодо розмитнення євроблях

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію щодо розмитнення євроблях, заявивши, що направив відповідне звернення до голови Верховної Ради Дмитра Разумкова з проханням сприяти напрацюванню необхідних законодавчих ініціатив

Про це йдеться у відповіді Зеленського на петицію з вимогою виконати обіцянку щодо вирішення питання доступного розмитнення та знаходження на території України автомобілів європейської реєстрації.

За інформацією Зеленського, 9 листопада цього року відбулося засідання Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, на якому було розглянуто низку зареєстрованих у Верховній Раді законопроєктів щодо змін у податкових і митних правилах, які застосовуються до операцій з постачання в Україні та перевезення на митну територію України транспортних засобів.

За результатами проведеного обговорення профільним комітетом прийнято рішення підготувати і доопрацювати відповідний законопроєкт. Із цією метою народні депутати вирішили створити робочу групу під головуванням заступника голови комітету О. Ковальчука із залученням до її роботи Кабінету міністрів.

"Задля прискорення розв'язання проблемної ситуації та вироблення конструктивних рішень з урахуванням позицій усіх заінтересованих сторін мною надіслано звернення до голови Верховної Ради України Д. Разумкова з проханням сприяти роботі зазначеної робочої групи та напрацюванню необхідних законодавчих ініціатив", - підкреслив Зеленський.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb