Україна в ТКГ закликала росіян пришвидшити процес обміну полоненими та відкрити КПВВ

Українська делегація в Тристоронній контактній групі зі врегулювання ситуації на Донбасі закликала Росію інтенсифікувати роботу ТКГ, зокрема в безпековому, політичному і гуманітарному напрямках

Про це йдеться на сторінці Української делегації у Тристоронній контактній групі в Facebook.

"Ми пропонуємо скликати позачергові засідання робочої підгрупи ТКГ із безпекових питань, робочої підгрупи ТКГ із політичних питань і робочої підгрупи ТКГ із гуманітарних питань і запевняємо у своїй готовності працювати в режимі 24/7 задля прискорення розгляду питань, що вже впродовж багатьох місяців перебувають на порядку денному відповідних робочих підгруп ТКГ, і задля ухвалення Тристоронньою контактною групою відповідних рішень. Зокрема, питань розблокування роботи КПВВ та обміну особами, що взаємно утримуються», – йдеться в заяві української делегації.

Окремо в українській делегації наголосили на необхідності розблокувати КПВВ.

"Сподіваємося на розуміння російською стороною ступеню відповідальності за зрив міжнародних домовленостей на вищому рівні, досягнутих 09.12.2019 в Парижі", - підкреслили представники України.

Водночас, українська делегація також продовжує наполягати на початку гуманітарного розмінування.

Глава Української делегації Л.Кравчук також закликав повернути додому до Різдва та Нового року усіх взаємно утримуваних осіб, що стало б прикладом високої моралі та відповідальності учасників, ознакою їх прагнення домовитись і щодо решти позицій.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо