В Україні пройшли вогневі випробування новітньої РСЗВ "Буревій". ВІДЕО

В Україні провели вогневі випробування РСЗВ "Буревій", калібром 220мм, що має в майбутньому замінити застарілий зразок озброєння - "Урагани"

Відео з вогневих випробувань нової перспективної ракетної системи залпового вогню "Ураган" оприлюднив Defence Express.

Зазначається, що РСЗВ "Буревій" виконаний у калібрі 220-мм та може використовувати всі наявні реактивні снаряди для "Урагану", а також нові, зі збільшеною з 35 до 65 км дальністю знищення цілей, які розробляються КБ "Південне" у рамках програми "Тайфун-2".

Нова реактивна система розроблена "Шепетівським ремонтним заводом". Її оснащено цифровою системою управління вогню, включно із системою обміну інформацією на полі бою. Це дозволяє включити "Буревій" у єдиний розвідувально-ударний контур, коли інформація від засобів розвідки, на кшталт БПЛА, у режимі онлайн передається на засоби ураження. 

Зазначена технологія мінімізує час, необхідний від виявлення цілі до її ураження, до кількох хвилин.

"Випробування "Буревію" проходять у максимальний взаємодії з Міноборони, яке зацікавлено у цій машині. Концептуальний підхід у її створенні: максимальна цифровізація, збільшення дальності стрільби, мобільності, а також комфорту та безпеки військових. Нами повністю розроблено та виготовлено весь пакет направляючих та систему наведення. Вони інтегровані на нове високопрохідне шасі, яке надалі буде оснащено повністю броньованою кабіною", - заявив Олег Турінський, директор держпідприємства "Шепетівський ремонтний завод".

РВЗВ встановлено на новітнє шасі чеської "Татри" Т815-7Т3RC1 з колісною формулою 8х8.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо