Кулеба запропонував призначити ексміністра фінансів Маркарову послом в США

20 листопада глава українського МЗС Дмитро Кулеба подав кандидатуру Оксани Маркарової на розгляд президенту Володимиру Зеленському в якості кандидата на пост посла України в США

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба написав у Facebook.

Кулеба зазначив, що не має претензій до роботи чинного посла у США, пана Володимира Єльченка, проте необхідна ротація дипломатів.Міністр назвав Єльченка "класиком української дипломатії".

"Кандидатуру нового посла на розгляд президента вносить міністр закордонних справ. Зваживши всі аргументи, я запропонував кандидатуру Оксани Маркарової", - зазначив Дмитро Кулеба.

 За його словами, процедура її оформлення запущена, але традиційно це займає певний час.

"Можу дати лише одну пораду - судіть про призначення за підписаним Указом президента, а не публікаціями в пресі", - прокоментував він.

Водночас, Кулеба зауважив, що в разі призначення, Україна вперше матиме у Вашингтоні посла, яку добре знають і в Адміністрації США, зокрема в Держдепі та міністерстві фінансів та МВФ.

"Про те, що Маркарову відправляють лише вибивати гроші з МВФ - це маячня. Важлива правда також в тому, що Маркарова буде перша в історії пані посол України в США. Це безумовні плюси", - додав міністр.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо