На Львівщину із зони ООС повернулися бійці 24-ї бригади імені короля Данила

У Яворів із зони Операції Об‘єднаних сил повернулися близько двох тисяч захисників 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила

Про це повідомляє "Еспресо.Захід".

Королівська 24-а бригада повернулася зі Сходу України. З весни військові перебували у зоні бойових дій в районі Світлодарської дуги. У зв’язку з карантинними обмеженнями церемонія зустрічі нині відбувалася менш помпезно, ніж зазвичай, втім від урочистих привітань не відмовилися.

Зустріч відбулася у військовій частині міста Яворів, де дислокується Королівська бригада. Майже дві тисячі вояків нині чекають зустрічі зі своїми рідними. Втім попереду ще урочистості, які розпочалися із винесення бойового прапору бригади

Радий повернутися додому Антон Корніщук. Хлопець у війську виконує завдання бойового медика. Каже, намагався робити все, аби вберегти життя військових. 

"Намагався вберегти кожного. Особливу увагу звертав на безпеку від коронавірусу: слідкував, чи правильно миють руки та виконують заходи безпеки, дотримуються елементарної гігієни. Крім того бігав по окопах і пильнував хлопців", - зазначив військовий.

Зазначається, що найкращі бійці отримали державні нагороди. Попри те, що церемонія зустрічі відбувалася в стриманих карантинних умовах.

Попереду колони вояки тримали фото загиблих побратимів, котрих вшанували хвилиною мовчання. У перших рядах.

Як відомо, пів року хлопці оберігали спокій українців на передовій. Основне завдання, яке стояло перед вояками не дати окупанту захоплювати українські землі і повернути окуповані території.

"На жаль, втрати є, але вони найменші за весь час, який бригада знаходиться на війні. Це свідчить, що хлопці вже добре підготовлені.  Бригада повністю виконала поставлені завдання та повернулась у пункт постійної дислокації. Тут стоять справжні патріоти, які довели це не один раз в боях проти агресора. Усі вони готові до виконання будь-якого завдання", - запевнив командир 24-ї бригади Сергій Поступальський.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb