"Це не нормально": ОПУ про відмову мерів низки міст вводити карантин вихідного дня

Заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко заявив, що мери не бачать загальну картину, куди може розвиватися ситуація з COVID-19 в країні, тому відмова від карантину вихідного дня "це не нормально"

Про це заявив в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Так, Тимошенко прокоментував реакцію мерів ряду обласних центрів, які оголосили про саботаж рішення Кабміну про введення карантину вихідного дня.

"Це не нормально. Ми не забуваємо, що у деяких з цих мерів другий тур виборів. А в ряді міст комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій так і не засідали, і ніякого рішення про невиконання карантину не брали. Сподіваюся, ми зможемо виправити цю ситуацію,  - сказав він.

Читайте також: Низка міст України відмовляються запроваджувати карантин вихідного дня. ПЕРЕЛІК

Тимошенко зауважив, наразі ОПУ та уряд знаходить точки дотику, почали більше слухати місцеву владу.

"У той же час, у нас є велике прохання до місцевої влади. У якихось випадках мери не бачать загальну картину, куди може розвиватися ситуація з COVID-19 в країні, а ми тут її бачимо. Карантинні рішення, на жаль, доводиться приймати, адже відповідальність лежить на прем'єрі, міністрі охорони здоров'я, вони змушені йти на такі заходи. Саме це ми намагаємося донести мерам. Так, є якісь випадки, де можна щось змінити, доробити, але загальна картина ясна. Нам доводиться на це йти. І ми в Україні не унікальні в цій ситуації, це відбувається і в Європі і в усьому світі", - наголосив він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb