"Фотожаби" та обурення: українці реагують на проєкт Великого герба України, визнаний переможцем конкурсу

Затверджений 19 листопада проєкт Великого герба не залишив байдужими українців: одні заявляють, що проєкт не такий і пропонують те, що їм до вподоби, інші лаються та пропонують затвердити єдиним гербом тризуб. Свою фотожабу на проєкт герба зробила навіть "Укрпошта"

Еспресо.TV зібрало весь спектр реакцій українських соцмереж на затверджений проєкт Великого герба України.

Правник Олександр Северин обурюється: "Вони не розуміють, що герб не можна просто так намалювати і затвердити. Що не можна конституційною більшістю довбодятлів шопопало назвати гербом і шопопало стане гербом. Що герб це таке що на нього подивився - і до дрижаків. Що це відтворений архетип. Що це треба прожити поколіннями і століттями. Що це те за що живуть і за що вмирають."

"Програли ми історичну гонку. Якщо вважати предметом гордості пафосний і недоладний національний символ без історичних передумов. З іншого боку, це уособлює національну естетику. Любить же у нас народ пшонка-стайл і закос під версальщіну у виконання виконроба із Жашкова, так і в гербі це можна підкреслити. Задовбошити унітарній республіці Великий Герб з коронами і кленовим листям. А до нього балкон. І колони з капітелями коринфського ордера. І картоплю під колонами. Щоб іноземці відразу бачили, з ким мають справу", - прокоментував політик та блогер Віктор Трегубов.

Головний редактор видання "Новинарня" Дмитро Лиховій пожартував про кар'єру автора герба, цитуючи Подерев'янського:

Водночас, журнал "Перець" привітав свого головногокарикатуриста з перемогою в конкурсі:

Активіст з Дніпра Вірослав Цюп'як спародіював прес-службу Зеленського:

 

Тим часом "Укрпошта" оновила тимчасову світлину у Facebook на добу:

Користувачі також пропонують додати на герб граблі:

Підбірка фотожаб від історика Олександра Зінченка:

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо