Система автореєстрації порушень ПДД почала фіксувати порушення авто на закордонних номерах, - Геращенко

Система автоматичної реєстрації порушень Правил дорожнього руху (ПДР) почала фіксувати порушення авто на закордонних номерах власників-іноземців та громадян України

Про це у Facebook написав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Система автоматичної автофіксації порушень правил Дорожнього руху почала реєструвати порушення правила Дорожнього руху, здійснених власниками автомобілів на номерах іноземнох реєстрації", - написав Геращенко.

Так, за його словами, іноземні громадяни, які заїхали на своїх авто в Україну, і громадяни України, які їздять на машинах з номерами іноземної реєстрації, почнуть нести відповідальність за перевищення швидкості і порушення інших правил ПДР.

Геращенко зазначив, що проєкт був реалізований спільно з Державною прикордонною службою України (ДПСУ).

"Як це працює? Прикордонник при в'їзді авто на номерах іноземної реєстрації вносить у базу даних номер машини, ПІБ і паспортні дані того, хто був за кермом. Надалі, якщо водій на цій машині перевищить швидкість, то система автоматично знаходить дані порушника взявши їх з Бази даних ДПСУ", - пояснив заступник міністра.

При виїзді ж з України такого авто, за словами Геращенка, прикордонники фіксуватимуть факт порушення ПДР за час перебування в Україні і інформуватимуть про це водія та пропонуватимуть йому сплатити штраф. Якщо ж водій-іноземець відмовиться, йому буде заборонено в'їзд в Україну. Якщо власник такого авто - громадянин України, його документи будуть направлені за загальною процедурою у Державну виконавчу службу для стягнення через арешт майна або банківських рахунків.

Геращенко зазначив, що першими порушниками, зафіксованими системою, стали громадяни Білорусі та Молдови.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb