У Бердянську до другого туру виборів незаконно надрукували 90 тис. бюлетенів

На Запоріжжі поліція арештувала 90 тис. незаконно надрукованих бюлетенів

Про це повідомляє "Суспільне".

"18 листопада до Бердянського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Запорізькій області надійшло повідомлення з приводу неправомірних дій виконувачки обов’язків голови Бердянської міської ТВК. За цим фактом розпочате досудове розслідування за ознаками злочину, передбаченого статтею 356 ККУ. Тривають слідчі розшукові дії, спрямовані на з’ясування всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення", - йдеться у повідомленні.

З'ясувалося, що в місто Бельмак вирушили двоє членів міськвиборчкому, включаючи в. о. голови комісії, щоб домовитися про друк на місцевій фабриці 90 тис. бюлетенів.

За друк цих бланків комісія не голосувала, а тому глава виборчкому не могла сама домовлятися про замовлення бюлетенів. Днем пізніше, 19 листопада, комісія вже затвердила друк партії бюлетенів для виборів, які замовили на запорізькій друкарні.

Вже надруковані бланки поліція взяла під охорону.

У другому турі виборів мера Бердянська беруть участь кандидат від "ОПЗЖ" Олександр Свідло і від "За майбутнє" Валерій Баранов. Голосування пройде 22 листопада.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb