Укрзалізниця у 2021 році планує витратити понад 3 млрд грн на закупівлю і модернізацію пасажирських вагонів

У наступному році Укрзалізниця планує провести капітально-відновлювальний ремонт (КВР) 50 пасажирських вагонів за 450 млн грн, а також придбати 100 нових за понад 2,7 млрд грн бюджетних коштів

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці.

Згідно з повідомленням, у наступному році Укрзалізниця запланувала рекордні інвестиції у оновлення пасажирського рухомого складу. Передбачено придбати 100 пасажирських вагонів на суму понад 2,7 млрд грн за рахунок коштів державного бюджету та модернізувати 50 пасажирських вагонів на 450 млн грн.

За словами в. о. члена правління та директора філії "Пасажирська компанія" Укрзалізниці Олександра Перцовського, у пріоритеті компанії проведення капітально-відновлювальних ремонтів пасажирських вагонів.

"Завдяки КВР за 30% вартості нового вагона де-факто отримуємо майже новий вагон. В силах Укрзалізниці на власних виробничих потужностях відновити значну кількість вагонів", - цитує видання слова Перцовського.

За його словами оновлений рухомий склад матиме сучасні елементи конструкції: кондиціонери, віконні блоки зі склопакетами, ролети на вікнах, USB-розетки біля кожного місця. Крім того, купе будуть обладнані індивідуальними системами клімат-контролю тощо.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb