20 листопада на фронті: росіяни гатили з гранатометів та мінували позиції на Приазов'ї

Упродовж минулої доби, 20 листопада 2020 року, у смугах відповідальності розміщених на Донбасі українських бригад зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації

Про це йдеться у ранковому зведенні щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 7:00 суботи, 21 листопада 2020 року, передає Еспресо.TV.

"Так, у районі населеного пункту Шуми ворог застосував стрілецьку зброю, а неподалік Кам’янки, Водяного, Піщевика, Павлопіля та Авдіївки - стрілецьку зброю та гранатомети різних систем", - зазначається у повідомленні.

Читайте такожПідсумовуючи понад 100 днів "перемир'я" на Донбасі, Зеленський порахував не всіх загиблих на фронті

Також, з боку тимчасово окупованої Ужівки у напрямку Водяного, окупанти здійснили дистанційне мінування позицій наших військ використовуючи заборонені міни ПОМ-2.

Ужівка знаходяться неподалік від Широкиного, що на Азовському узбережжі.

Протипіхотні міни ПОМ-2 не можна використовувати під час ведення бойових дій згідно із Оттавською конвенцією від 1999 року, якою передбачена заборона мін натяжної, фугасної та осколкової дії, а також встановлених у некерованому варіанті.

Відповідно до офіційних даних пресслужби ООС, бойових втрат та поранень серед військовослужбовців Об’єднаних сил у п'ятницю, 20 листопада, не було.

Довідка

4 листопада ТКГ погодила нові 4 ділянки розведення сил: Григорівка, Слов’яносербськ, Петрівка і Нижньотепле. 

Селище Слов'яносербськ. Чисельність населення - близько 8 тис. мешканців. Знаходиться на непідконтрольній Україні території. Лінія фронту проходить по річці Сіверський Донець.

Село Нижньотепле (Слов’яносербський район), населення складає близько 2 тис. мешканців. Село знаходиться на підконтрольній Україні території. Лінія фронту проходить по річці Сіверський Донець.

Село Петропавлівка (Слов’яносербський район), населення складає близько 5 тис.мешканців. Село знаходиться на підконтрольній Україні території. Лінія фронту проходить частково по річці Сіверський Донець.

Село Григорівка (Тельманівський район), чисельність населення - близько 200 мешканців. Село знаходиться на непідконтрольній Україні території. Лінія фронту проходить по річці Кальміус.

Також 10 листопада у місті Щастя та селі Золотому відкрилися нові КПВВ, що передбачає певні заходи з розведення військ, інженерного облаштування та розмінування території.

Усі перераховані у довідці населені пункти знаходяться поблиху міста Щастя Луганської області, де точилися жорстокі бої за контроль над стратегічно-важливим об’єктом - Луганською тепловою електростанцією.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb