Білоруською революцією керують за допомогою горизонтальних мереж, а Тихановська де-факто є головним дипломатом, - Світлана Алексієвич

У антипрезидентських протестів, які охопили Білорусь, немає єдиного керівного центру

Про це письменниця Світлана Алексієвич розповіла білоруській редакції Радіо Свобода, передає Еспресо.TV.

"Ці структури доповнюють одна одну. І вони вписуються в мережевий контекст нашого сучасного життя. Коли неможливо зрозуміти, хто є керівником. Існує мережа. Влада не може зрозуміти, хто очолює акції протесту, хто повстав, хто "ляльковод". "Ляльководів" немає, усе децентралізовано. Це пов’язано не лише з новими технологіями, але і з тим, що нам набридло авторитарне правління, авторитарні правителі. Люди інстинктивно шукають інший шлях", - пояснила письменниця.

Читайте також"Тварина під впливом препаратів", - опозиціонер Санніков про Лукашенка

Що стосується Світлани Тихоновської, яка на думку опозиції, 9 серпня виграла в Олександра Лукашенка президентські вибори, то, як зазначила Алексієвич, "вона вирішує наші міжнародні проблеми".

"Мені здається, що вона робить це надзвичайно добре. На наших очах виріс політик міжнародного класу. Вона веде переговори на високому рівні та підбирає до команди дуже цікавих людей, таких як Франак Вячорка", - зазначила Світлана Алексієвич.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb