Подачу кисню в Львівському обласному госпіталі відновили

З Винниківського госпіталю через поломку в системі постачання кисню евакуювали 21 пацієнта з COVID-19. Обладнання вдалося оперативно полагодити

Про це повідомили у департаменті з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації, передає Еспресо.Захід.

У п'ятницю, 20 листопада 2020 року, о 22:05 в оперативно диспетчерський відділ КНП ЛОР "Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" надійшла інформація про те, що вийшла з ладу система кисневого постачання у Львівському обласному госпіталі інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, що розташований у місти Винники біля Львова.

На місці події працював штаб у складі керівництва облдержадміністрації, департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, госпіталю, обласного центру екстреної медичної допомоги. Було залучено 19 бригад екстреної медичної допомоги, забезпечених киснем та апаратами ШВЛ, для евакуації кисневозалежних пацієнтів у обласні та міські заклади охорони здоров’я Львова. Серед них 11 перебували на штучній вентиляції легень.

Станом на 00:25 суботи, 21 листопада, подачу кисню відновили, евакуацію пацієнтів припинили. Загалом із госпіталю евакуювали 21 пацієнта, серед яких троє перебували на апаратах штучної вентиляції легень. Потерпілих осіб серед пацієнтів і персоналу немає.

Як повідомили в пресслужбі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Львівській області, до місця події виїжджали рятувальники 61-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Винники та оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Львівській області.

Рятувальники допомогли з освітленням місця ремонтних робіт, а також з гідравлічним обладнанням ремонтній бригаді ТОВ "Львівкисень". Відтак оперативно вдалося припинити витікання кисню та відновити кисневе постачання в заклад. Фото: ГУ ДСНС України у Львівській області

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb