У Грузії провладна партія заявила про перемогу в другому турі парламентських виборів, який бойкотувала опозиція

Провладна партія "Грузинська мрія" заявила про перемогу в другому турі виборів, у якому відмовилися брати участь опозиція

Про це повідомляє "Ехо Кавказу".

За попередніми результатами, всі 17 мажоритарних кандидатів "Грузинської мрії" виграють у другому турі парламентських виборів. Про це заявив виконавчий секретар "Грузинської мрії" Іраклій Кобахідзе.

Другий тур парламентських виборів проходив в 17 одномандатних округах, де за підсумками голосування 31 жовтня жоден мажоритарний кандидат не отримав більше 50% голосів, необхідних для перемоги. Виборці вибирали з двох кандидатів, які показали найкращі результати.

"У нас є попередні результати виборів. Як і очікувалося, всі 17 кандидатів "Грузинської мрії" отримали депутатські мандати. Відповідно, "Грузинська мрія" буде представлена в парламенті 90 депутатами. Серед опозиції місця розподілилися наступним чином: 36 мандатів у "Єдиного національного руху", п'ять - у "Європейській Грузії", по чотири мандати - у партій "Лело", "Стратегія Агмашенебелі", "Альянсу патріотів" і "Гірчі", у партії "Громадяни" - два мандати, а у Лейбористської партії - один", - розповів Кобахідзе.

З великою ймовірністю, "Грузинська мрія" виявиться єдиною партією, яка буде представлена в парламенті десятого скликання.

Всі вісім опозиційних партій, які подолали прохідний бар'єр за підсумками першого туру, не мають наміру входити в законодавчий орган, і відмовляються від своїх мандатів. Опоненти влади вважають, що результати голосування 31 жовтня були сфальсифіковані. Протягом останніх трьох тижнів вони проводили масштабні протестні акції з вимогою дострокових виборів і призначення нової адміністрації ЦВК.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb