Лідери G20 схвалили заморозку боргів бідних країн до середини 2021 року

Лідери двадцяти найбільших економік світу схвалили заморозку боргів найбіднішим країнам до середини 2021 року у зв'язку із пандемією COVID-19

Про це пише Reuters.

Так, згідно зі спільною заявою, група лідерів G20 також наполегливо закликає приватних кредиторів взяти участь у цій ініціативі, а також повідомила, що стежить за особливими проблемами, з якими стикаються африканські та малі острівні держави.

У виданні зазначили, що ініціатива G20 щодо полегшення боргового тягаря, була запущена незабаром після початку карантину навесні. Вона допомогла 46 з 73 країн, які підпадають під її дію, відкласти виплати з обслуговування боргу в 2020 році на суму $5,7 млрд і вивільнити ці кошти для боротьби з пандемією.

Також зазначається, що COVID-криза посилила занепокоєння з приводу високого рівня боргу, що зачіпає не лише країни з низьким рівнем доходу, але й деякі держави з середнім.

Крім того, лідери G20 також пообіцяли не шкодувати зусиль для забезпечення доступної та справедливої поставки ліків, тестів та вакцин проти COVID-19.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb