Мін'юст запроваджує систему рейтингу в'язниць, - Малюська

Міністр юстиції анонсував створення рейтингу в'язниць для кращого контролю за умовами в закладах пенітенціарної системи

Про це міністр юстиції Денис Малюська написав у Facebook.

"Ми вводимо систему рейтингування (оцінки ефективності) в'язниць. Система була розроблена нашими канадськими партнерами по проекту SURGe у співпраці з Міністерством юстиції України. Нова система складається з інструментів оцінки та цифрової аналітичної карти виправних колоній і СІЗО", - написав міністр.

За його словами, цей інструментарій допоможе Міністерству юстиції регулярно відслідковувати прогрес установ виконання покарань в таких сферах діяльності: фінанси, кадрове забезпечення, безпека / режим, соціально-виховна робота, матеріальні умови утримання, права людини, охорона здоров'я, державне підприємство установи виконання покарань.

Міністр зазначив, що система розраховує понад 350 ключових показників, що характеризують установи виконання покарань.

"Чинний підхід до управління установами виконання покарань не є системним, а переважно орієнтований на реагування, коли "щось трапляється" в окремих установах. Це призводить до прийняття" епізодичних "управлінських рішень, замість регулярних системних рішень, які засновані на чітких показниках", - написав Малюська.

"Кінцева мета: домогтися, щоб установи виконання покарань краще досягали їх головної мети - робити суспільство більш безпечним. Рушійною силою ринкової економіки в приватному секторі є конкуренція. Конкуренція в громадському секторі такій силі не стає, поки не з'являється рейтинг. І ось він з'явився" , - підсумував глава Мін'юсту.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо