Агітував за агресивну війну: СБУ викрила іноземця, який належав до російського угрупування

У Чернігові викрили іноземця, який намагався створити осередок агітаторів агресивної війни

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Служба безпеки України викрила іноземного пропагандиста на спробі створення у Чернігові місцевого осередку агітаторів агресивної війни", - йдеться в повідомленні.

Так, за даними досудового слідства, громадянин однієї з пострадянських країн, який проживав в Україні, поширював через інтернет заклики до протиправних дій.

"Зловмисник розміщував на власній інтернет-сторінці матеріали щодо нібито домінування так званої "слов’янської держави" над іншими народами. Також він поширював дискримінаційні статті, де принижувалась честь і гідність представників однієї з національних меншин", - зауважили в пресслужбі.

Встановлено, що зловмисник належав до одного з радикальних угруповань, яке було створено на території РФ.

Під час обшуків за адресами проживання та автомобілі зловмисника правоохоронці виявили комп’ютери та документи із доказами. Було вилучено вогнепальну зброю без відповідних дозвільних документів.

Наразі вирішується питання за повідомленням чоловікові про підозру у статті 436 (пропаганда війни) Кримінального кодексу. Перевіряється інформація про його співпрацю зі спецслужбами Росії.

Зазначимо, у кримінальному праві агресивна війна – це один з різновидів актів агресії, що передбачає застосування державою (або від її імені) збройних сил першою проти суверенітету, територіальної недоторканності або політичної незалежності іншої держави або народу.

Фото: ssu.gov.ua

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb