Мін’юст пропонує новий вид покарання за нетяжкі злочини

Міністерство юстиції розробило законопроєкт про новий вид покарання для злочинців - пробаційний нагляд

Про це передає пресслужба Мін’юста.

"Законопроєктом ми пропонуємо ввести новий вид покарання - пробаційний нагляд. Передбачається, що пробація буде застосовуватися і як основне, і як додаткове покарання. В першу чергу, вона розрахована на ті випадки, де суд в якості покарання призначає обмеження волі або арешт", - зазначив заступник Міністра юстиції Олександр Банчук.

Він наголосив, що таку міру покарання будуть застосовувати до тих, хто скоїв нетяжкі злочини. А впровадження пробаційного періоду знизить витрати на пенітенціарну систему.

У відомстві зауважили, що один ув'язнений в тюрмі "коштує" бюджету понад 10 тис. грн на місяць.

"Якщо ж говорити про пробацію, то це в десять разів менші витрати – усього 900 гривень на місяць за одного пробаціонера, так як держава працює з ним на волі, а не витрачає кошти на його утримання, харчування, комунальні послуги тощо", - додала заступниця очільника Мін’юсту Олена Висоцька.

Пробаційний нагляд – це коли людина замість того, щоб потрапити у в’язницю, потрапляє під контроль органу пробації. Вона несе певні обов’язки – наприклад, влаштуватися на роботу, пройти лікування, пройти навчання. Іноді за її пересуванням буде слідкувати електронний моніторинг

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb