"Перед очима стоїть перемога над "Реалом". Хочеться повторити" - захисник "Шахтаря" Валерій Бондар у "Футбольному Форматі"

Захисник збірної України та донецького "Шахтаря" Валерій Бондар в ексклюзивному інтерв`ю проекту "Футбольний Формат" на телеканалі "Еспресо" розповів про своє перебування у таборі Національної збірної України, а також поділився думками про найближчі матчі донецької команди

Валерій, вітаємо Вас с дебютом за Національну збірну України з футболу. Ви були у Швейцарії, коли ще не було відомо про долю матчу збірних Швейцарії та України. Який там був настрій у команди?

Дякую за привітання. У Швейцарії ми повноцінно готувалися до гри. І до вечора того дня, коли повинна була відбутися гра, ми нічого не знали. І коли вже ввечері нам написали з УАФ, що матч Швейцарія – Україна буде перенесений, ми розуміли, що будуть прийматися якійсь рішення стосовно долі зустрічі. І ми постійно знаходилися у себе в номерах, і до нас була прикута дуже велика увага, і спостерігали, щоб ми виконували всі карантинні норми. 

Яке на Вашу думку найсправедливіше рішення стосовно цього матчу?

Я вважаю, що все повинно вирішуватися на футбольному полі. Це єдиний правильний шлях. Звісно, у цій ситуації все буде вирішувати УЄФА, вони у нас головні у цьому питанні.

У середу 25 листопада на "Шахтар" чекає важливий матч у Лізі Чемпіонів проти німецької "Борусії". Після поразки вдома 0:6 ви багато думаєте про реванш?

Ми граємо від матчу до матчу. Тому перед грою з "Олександрією" у чемпіонаті ніхто не думав про "Борусію Менхенгладбах". Головне перед грою з німцями – зробити правильні висновки і уникнути помилок, яких ми припустилися у першій зустрічі в Києві. 

Після матчу в Німеччині в наступному турі Ліги Чемпіонів на вас чекає матч-відповідь проти гранду світового футболу мадридського "Реалу". Які емоції у Вас викликає цей клуб?

Важко загадувати наперед і думати про матч, який відбудеться 1 грудня. Але все ж таки перед очима стоїть наша яскрава перемога 3:2 у Мадриді, яка була нещодавно. Звісно, нам хочеться це повторити. Я впевнений, що нам це до снаги.