Від коронавірусу помер гендиректор КБ "Південне" Олександр Дегтярев

24 листопада коронавірус забрав життя генерального директора КБ "Південне" Олександра Дегтярева

Про це повідомила сторінка Офісу президента у Telegrаm.

"Ще одна втрата. Ще один біль. Сьогодні зловісний ковід забрав ще одного українця – Олександра Дегтярева, генерального директора КБ "Південне". Він був з тих, чиє життя зберігало для нас велику мрію. Про Україну, яка може. Яка хоче й буде серед перших. На жаль, ми особливо гостро це розуміємо, коли втрачаємо саме тих, хто вмів ламати стереотипи та розширювати горизонти", - йдеться в повідомленні.

"Він – один з найбільш досвідчених фахівців нашої аерокосмічної галузі. Він розумів на сто відсотків, як важливо інтегрувати Україну до глобальної роботи з розширення можливостей людства в космосі. Йому вдавалося це навіть тоді, коли егоїзм українських політиків заважав побачити хоча б щось, крім їхньої власної вигоди", - відзначили в ОПУ.

Довідка: Олександр Дегтярев пройшов шлях від інженера до генерального конструктора у КБ "Південне".  Зробив значний практичний внесок у розроблення й модернізацію ракетних комплексів з ракетами сімейства SS-17, SS-18 і SS-24 (за класифікацією НАТО), а також проектів з модернізації та комерційного використання космічних ракетних комплексів сімейства "Зеніт", "Днепр", ряду космічних апаратів і супутникових систем. Зробив істотний внесок у створення відомих ракетно-космічних комплексів у міжнародній кооперації — "Морський старт", "Наземний старт", "Днепр". У 2018 році Дегтярев очолив державне підприємство. ДП "КБ "Південне" під керуванням О. В. Дегтярева активно долучилось до міжнародних проєктів "Циклон-4", "Антарес" ("Таурус-II"), "Вега". 

Народився Олександр Дегтярев 31 жовтня 1951 року в м. Яранську (Кіровська область, Росія). На момент смерті йому виповнилося 69 років.

 

 

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо