Асоціація міст України просить уряд перенести карантин вихідного дня на будні

Вінницька міськрада від імені Асоціації міст України просить уряд перенести карантин вихідного дня на будні, аби допомогти підприємцям

Про це повідомив заступник вінницького міського голови Андрій Очеретний, передає Укрінформ.

"Ми підготували від Асоціації міст України і направили листа до Кабінету міністрів з проханням перенести карантин вихідного дня, запроваджений для переривання ланцюжка заражень коронавірусом, на будні", - зазначив він.

Повідомляється, що у листі пропонується два варіанти змін, перший з яких передбачає перенесення карантину вихідного дня на понеділок і вівторок, а другий - "лайт-версія для держави" - перенесення вихідних на неділю і понеділок.

Читайте також: Карантин вихідного дня: житель Чернігівщини просить ОАСК стягнути з Кабміну 500 тис. грн компенсації

Окрім того, Вінницька міська рада підготувала листа до Вінницької ОДА. В ньому запропонує керівництву регіону також звернутися з відповідними ініціативами до уряду, аби підприємці отримали можливість працювати у вихідні дні.

Зазначимо, Асоціація міст України – всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування, що представляє позицію та інтереси місцевого самоврядування, веде від імені громад діалог з органами державної влади. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb