На КПВВ з окупованими територіями планують запустити безкоштовне тестування на коронавірус

У медпунктах сервісних центрів на КПВВ біля окупованих територій Донбасу та Криму громадянам планують проводити безкоштовні тести на коронавірус

Про це заявила заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Інна Голованчук у інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Якщо говорити про послуги, які надаються і надаватимуться в медичному пункті сервісного центру, планується там проводити безкоштовне тестування на COVID-19. Наступного року багатофункціональні сервісні центри з'являться на всіх КПВВ", - сказала Голованчук.

За її словами, тестування проводитимуть як мінімум для тих, хто має симптоми коронавірусу.

"Здійснюватиметься тестування на в'їзді (на підконтрольну територію), якщо триватимуть карантинні обмеження. Поки що не скажу, це буде для всіх чи лише для тих, хто матиме відповідні симптоми, але це точно буде", - наголосила заступник міністра.

Голованчук сподівається, що така послуга почне працювати до кінця року.

"Це дуже важливий момент, тому що наразі громадяни, які заїжджають з окупованої території, роблять тести власним коштом і чекають, коли надійдуть результати. Такий підхід не зовсім гуманний до наших громадян",- додала вона.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb