Податкова достроково виконала план надходжень до Держбюджету, - Мінфін

Державна податкова служба виконала річні індикативні показники за доходами загального фонду державного бюджету

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, при річному розписі 458,3 млрд грн по платежах, закріплених за ДПС, до загального фонду держбюджету вже надійшло 462,9 млрд грн. Тобто план перевиконаний на 1%, або 4,5 млрд грн.

Зокрема, перевиконані показники по таких джерелах, як податок на додану вартість з урахуванням бюджетного відшкодування, у тому числі, за рахунок удосконалення роботи системи моніторингу ризиковості податкових накладних, ліквідації схем з податку на додану вартість. Також перевиконані доходи за статеттею "адміністративні штрафи та інші санкції", а також по акцизному податку. 

При цьому зазначається, що річні показники по окремих джерелах ще не досягнуті.

"Така статистика свідчить про ефективну роботу в сфері детінізації, оскільки обсяг «тіньових» операцій значно скорочується, а на їх місце виходить легальний та чесний бізнес, який сумлінно сплачує податки", - зазначили у пресслужбі.

При цьому у відомстві додали, що відшкодування ПДВ відбувається без затримки та у визначені законодавством строки. Зокрема у листопаді цього року очікується відшкодування ПДВ у сумі 12,5 млрд гривень.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, впродовж останніх півроку спостерігалося регулярне перевиконання дохідної частини, що дало можливість надолужити відставання у доходах бюджету загального фонду, яке було з травня.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb