"Перемогу Пальчевського" на виборах фінансували студенти та безробітні: вносили до фонду по понад 350 тис. грн, - "Чесно"

Політичну партію "Перемога Пальчевського" у третьому кварталі фінансували студенти та люди, які шукали роботу, вони вносили по 350 тис. грн і більше

Про це повідомляє рух "Чесно".

Частина донорів розміщували резюме на сайті з пошуку роботи. Деякі шукали роботу влітку 2020-го, саме коли надсилали суми у виборчий фонд партії.

Наприклад, Ксенія Новікова, яка віддала партії 350 тис. грн, у липні шукала роботу адміністратора із зарплатою у 10 тис. гривень. 

Наталія Пакуля, яка перерахувала 370 тис. грн, також шукала роботу продавця-консультанта з орієнтовною зарплатою у 12 тис. грн. 

Анастасія Шутенко також шукала роботу аккаунт-менеджера. Тоді ж вона перерахувала у фонд партії 398 тис. грн.

Анастасія Сахно, яка перерахувала партії 398 тис., у червні шукала роботу помічника керівника із зарплатою 16 тис. гривень. У телефонній розмові Сахно підтвердила, що надсилала гроші.

“Так, гроші надсилала. Я не пам’ятаю скільки, багато було. Надсилала, тому що підтримую цю партію. Це були не тільки мої гроші, просто їх клала я, ми з групою людей збирали ці кошти і надсилали їх просто від мого імені”, - розповіла Сахно.

Донорка Юлія Бала, яка перерахувала до фонду 392 тис. гривень, у коментарі зазначила, що гроші не надсилала. Бала у березні 2020 року шукала роботу касира із зарплатою 10 тис. грн.

Імена частини донорів ідентичні з іменами вступників до ВНЗ у 2014–2018 роках. Серед них: Григорій Андрійчук (388 тис. грн), Юлія Бреус (365 тис.), Марія-Луїза Романяк (398 тис.), Дмитро Шкурапет (383 тис.). Значна частина донорів навчається у Київському національному торговельно-економічному університеті та мають столичну реєстрацію.