Розвідка повідомила про активізацію Росією дискредитації української влади, зокрема прокремлівськими ЗМІ в Україні

25 листопада в ГУР заявили про активізацію росіян в напрямку дискредитації президента Володимира Зеленського та інших високопосадовців

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

"Останнім часом Російська Федерація активізувала заходи з дискредитації вищого державного та військового керівництва України. З цією метою активніше використовуються проросійські ЗМІ, журналісти та агенти впливу, у т. ч. на території України", - йдеться в заяві ГУР МО.

За словами розвідників, основною метою інформаційної кампанії Кремля є провокування недовіри до вищих посадових осіб України та дискредитація їхньої діяльності з урегулювання ситуації на фронті війни з РФ.

"Окремим напрямом є критика керівництва України, органів влади щодо вирішення нагальних соціальних та економічних проблем, у т. ч. пов’язаних з епідемією COVID-19", - додали в ГУР.

В Головному управління розвідки зазначили, що це відбувається на тлі "цілеспрямованих зусиль верховного головнокомандувача ЗС України, міністерства оборони України та воєнної розвідки України на шляху підвищення ефективності дій з відбиття російської збройної агресії та впровадження системних реформ із набуття нових спроможностей вітчизняного війська за стандартами НАТО".

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо